torsdag 16 oktober 2008

Det här med mat...

Har i ärlighetens namn gått och blivit lat. Att laga mat brukar i vanliga kännas roligt och givande, just nu känns det mest drygt. Det kan bero på mina, periodvis, sjukt långa dagar men kanske handlar det mest om dåligt med inspiration och lathet (att köket inte är speciellt hygieniskt slutade jag bry mig om för länge sedan så det räknar jag inte). Behöver i alla fall hjälp. Tips? 
Tanken kom fram idag när jag festade loss vid godismaskinen; "animal crackers" och Reeses föder ingen brottare, snarare ett sockerchocks monster. Jag vill ha riktig mat!! (för övrigt, rätt välkänd line)

Nu ska jag studera vidare och om exakt 3 timmar planerar jag sängdags. 

Over and Out. 

 

2 kommentarer:

Åse sa...

godmorgon! jaa jag arh typ samma problem, äter blodpudding på sin höjd..typ. Men tacos är ju gott! bacon pasta med dinkel pasta. Lax i ugn med ris eller potatis, turkisk yoghurt(stavas?) med cillihsås..mumma!
Nu ska ja äta min gröt, som vanligt. saknar dig!! såg att du hade ringt men jobbade som vanligt. bajskrov. ska bli mörkhårig idag!!! shiit...och hans är en nöt som inte hört av sig på flera dagar..dåligt tycker jag.

love u pussokram!

Anonym sa...

Till Åse och Emma från präktmamman:
Ljummen laxpastasallad:
Pasta (helst sån där platt spagetti - Linguine eller vad det nu heter).Det behövs inte så mycket pasta, drygt en halv portion.
Kallrökt lax typ 100 gram per portion
Vitlök valfri mängd
Gurka (hyvla den) typ en tredjedels gurka per skalle.
Avocado (typ en per portion)
Pastagrädde från Norrmejerier såklart! (1 dl) (om man inte har tillgång till pastagrädde kan man ta vanlig grädde, värma den och hyvla i lite ost).

Koka pasta - skär laxen i strimlor eller tärningar - värm upp pastagrädde, låt den sedan sjuda ett par minuter - hacka avocadon - hyvla gurkan - pressa vitlöken.
Blanda samman pastan och allt utom avocado och pastagrädde - peppra lite lätt - pastagrädde sedan och sist av allt avocadon (om man blandar i den för tidigt blir den bara trasig och kladdig).
Och man jag kan tänka mig att det funkar att byta ut laxen mot nåt annat som är rökt (för att få rätt salt-smak). Och man kan skippa en hel del av ingredienserna utan att det blir misslyckat. Dock ej pastagrädde från Norrmejerier!!!!

PUSSAR